19 Ekim 2016 Çarşamba

Kişisel Gelişim ve Efektif Çalışma İçin 14 Canlı Tavsiye


                                  Kişisel Gelişim ve Efektif Çalışma İçin 14 Canlı Tavsiye

1- Hayatınız başladı. Bunda ara yok, deneme versiyonu ve restart butonu yok. Her kararınız önem önem arz ediyor.

2- Eğitim lise, üniversiteden mezun olduktan sonra bitmez. Bilgi başarımız için çok çok önemli. Hayatın ve gelişimin gerisinde kalmamak için öğrenmeye, okumaya ara vermemeliyiz.

3- Zayıflıklarımızın, eksikliklerimizin hiçbir önemi yok. Bunu basitçe kabul edelim. Önemli olan sadece güçlü özelliklerimiz, güçlü yönlerimiz! Bunları geliştirmeliyiz. Hayatın bize vermediği yeteneklere ağlayıp vakit kaybetmek yerine, güçlü yönlerimize odaklanmak, güçlü yönlerimizi daha da geliştirmeye çalışmak, mutluluğumuz ve başarımız için çok önemli.

4- Kişisel gelişim ve başarı çoğu zaman Comfort Zone – Rahatlık Alanından uzakta yer almamızı gerektiriyor. Başarı için, hedefimize ulaşmak için rahatlık alanımızdan, alışkanlıklarımızdan çıkmamız, risk almamızı gerektiriyor. Kişisel rahatlık alanımızın sınırlarını, fark ettiğimiz fakat kıramadığımız psikolojik kısıtlamalarımızı öğrenmeye ve belirlemeye çalışmalıyız, bu duyguların hangi alanlarda bizi geri tuttuğunu not etmeliyiz. Ve gerektiğinde sürekli bu alanlardan çıkmalı, kırmaya çalışmalıyız.

5- Başarı, onun için gönülden çalışan kişiler tarafından kazanılır. Sadece oturup bekleyenler, genelde güzel hiçbir şeyle karşılaşmazlar. Başarıya ulaşılacak tek yol – Sabır ve Çalışmadır.

6- Başlamak için ideal zamanı beklenmemeli. Bir şeyi yapmak istiyorsak, hemen başlamalıyız. İdeal zamanın gelmesi için daha fazla vakit harcamamalıyız. O beklediğimiz an hiçbir zaman gelmeyecek.

7- Tümüyle ve tam zamanında her şeyi alamayız. Bizim için önemli konular ve hedefler için doğru kararı almayı ve kendimizi buna adamaya hazır olmalıyız.

8- Hayat yolunda karşımıza çıkan herkesin bizim için bir değeri vardır. Etrafımızdaki kişilere değer vermeli, onların artılarını, yanlışlarını, deneyimlerini not edip, öğrenmeliyiz.

9- Deneyim ve yaşadıklarınız, hayatınızdaki en önemli yatırımdır. Geleneksel başarı göstergeleri olan ev, pahalı arabalar artık güncel değil. Duygularınız, algılarınız, bilginiz ve deneyiminiz, işte gerçekten önemli olan bu!

10- “Sonra” asla demektir. İşlerinizi sonraya bırakmayın. Anı Yaşayın!

11- Başarı azim demektir. Asla teslim olmayın, asla pes etmeyin. Hayallerinizin gerçek olacağına inanın. Hayallerinizin gerçek olmasını takip etmek bazen zor olur, fakat sonuçları buna değer.

12- Düzenli olarak antrenman yapın. Sağlığınızın iyi olması için çaba harcayın. Fit ve sağlıklı bir vücut için düzenli antrenman şart. Sporun getirdiği endorfin ve mutluluk duygusunun insana katacağı mutluluk kadar güzeli yok.

13- Başarısızlıklarımızın hiçbir önemi yok. Sadece başarılarımızın var. Bu yüzden hata yapmaktan korkmamalıyız.

14- Bize hiç kimse yardım edemez. Kendimize kendimiz yardım etmeliyiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder